Politiemensen voelen niet voor langer doorwerken - of toch wel?

24-11-2019 Nieuws Redactie

Foto: politie Schiedam


SCHIEDAM - Dat de oproep van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aan politiemensen om door te werken na het bereiken van hun pensioengerechtige leeftijd, bij het korps niet erg goed is gevallen, was al duidelijk. Gelukkig staat dat humor niet in de weg.

"Zo, de eerste collega hebben we al gevonden die langer gaat doorwerken", meldt John Oehlers, wijkagent in Schiedam-Centrum op twitter. "Alleen de aanrijtijden worden iets langer." Hij plaatst daarbij bijgaande foto.

Gisteren uitten twee agenten van de regionale eenheid Rotterdam, Jeffrey van Uffelen en Fred Bravenboer, kritiek op het proefballonnetje van Aboutaleb, om het personeelstekort bij de politie op te lossen. "Hoe durft u dit te vragen?", stelde Van Uffelen. "Mijn collega's mogen nadat ze minimaal 45 jaar ellende, haat en gevaarr hebben meegemaakt, toch wel met pensioen?" Hij en Bravenboer verwachten van het langer doorwerken niet het antwoord op het tekort.

Toch lijkt Bravenboer zich zijn toekomst en het voorstel van de burgemeester serieus aan te trekken. Want menen wij hem niet te herkennen, op de parkeerplaats achter het politiebureau...


Gerelateerd