Pop Up Tv krijgt zwarte piet mislukken bemiddeling

27-09-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – De bemiddeling tussen Pop Up Tv en Stadsomroep Schiedam door oud-RTV Rijnmonddirecteur Erik Wehrmeijer is mislukt.

Het breukpunt in de gesprekken die Wehrmeijer aanging en die maakten dat hij vorige week woensdag na het laatste gesprek met de betrokken 'best nog wel hoopvol' naar huis ging, bleek het leveren van de voorzitterspositie in het te vormen nieuwe bestuur. Pop Up Tv hield vast aan het leveren van twee bestuurders, waaronder de voorzitter. Stadsomroep Schiedam zou dan één bestuurder leveren en het bestuur zou gecompleteerd moeten worden met een onafhankelijke 'mediavertegenwoordiger'.

Wehrmeijer rekent Pop Up Tv deze opstelling aan. “Zij hebben vooral zwaarder ingezet op eerder vertoond gedrag. Het lijkt er op dat zij in een overwinningsmood handelden. Ik heb in dat verband de term machtspolitiek gebruikt.”

Stadsomroep Schiedam stelde afgelopen vrijdag, voor de deadline die was gesteld akkoord te zijn met het voorliggende plan, op twee voorwaarden: de benoeming van een onafhankelijk voorzitter en de benoeming van een nieuwe directeur door een nieuw bestuur.


Gerelateerd