Preventieve fouilleeractie: messen en drugs aangetroffen

20-01-2023 Nieuws Redactie

In totaal zijn er 201 mensen gefouilleerd; foto: politie Schiedam


SCHIEDAM - Gisteren heeft de Schiedamse politie samen met Team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam een preventieve fouilleeractie gehouden op het trein- en metrostation Schiedam-Centrum. Hierbij zijn messen en drugs aangetroffen.

De politie meldt: "Het afgelopen jaar hebben in dit gebied regelmatig incidenten plaatsgevonden. Daarom heeft de burgemeester het gebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit geeft de politie de mogelijkheid om preventieve fouilleeracties te organiseren. Bij zo’n actie selecteren we willekeurig burgers om te fouilleren en te controleren op verboden voorwerpen, zoals wapens. In dit geval selecteerden we burgers door steeds de vijfde persoon staande te houden. Om de agenten bij de actie te helpen, was er een zogeheten ‘waarnemer’ aanwezig, die erop lette dat het selecteren van burgers om te fouilleren echt willekeurig gebeurde."

In totaal zijn er 201 mensen gefouilleerd. Dit resulteerde in vijf keer het aantreffen van een mes en drie keer het aantreffen van drugs (opium).