Prima Personeel overgenomen

11-01-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Prima Personeel, gespecialiseerd in het uitzenden van vakmensen, wordt onderdeel van 'Actief Werkt!'. Prima Personeel heeft een vestiging aan de Karel Doormanweg.

Prima Personeel is volgens de twee ondernemingen 'één van de meest toonaangevende bureaus in de markt voor vakmensen'. Prima werd twintig jaar geleden opgericht en heeft zich gespecialiseerd in het bemiddelen en plaatsen van vakmensen in de vakgebieden metaal, installatie, bouw, schilders, groen, infra (grond, weg en waterbouw) en marine & offshore. Met name deze laatste specialisatie is belangrijk voor de vestiging Schiedam, met acht werknemers. Andere kantoren heeft Prima met name in het noorden en oosten (Groningen, Leeuwarden, Emmen en Hengelo), in Bergen op Zoom en in Noord-Holland (Velzen en Heerhugowaard). Prima Personeel is opgericht door Bastiaan Last, vandaag de dag nog altijd eigenaar. Last: "Actief Werkt! en Prima Personeel delen de overtuiging dat uitzenden en bemiddelen mensenwerk is."

Het samengaan met Prima Personeel biedt Actief Werkt! uitbreiding naar nieuwe specialistische vakgebieden en zal beide bedrijven helpen in hun landelijke uitrol, zo stellen de twee in een persbericht. "Beide bedrijven vullen elkaar goed aan in hun dienstverlening. Onze flexcollega’s en vakmensen krijgen hierdoor een veel ruimer aanbod aan beschikbare banen", aldus Last. "Met de uitbreiding van het dienstenpakket en een groter landelijk vestigingennetwerk, kunnen opdrachtgevers nog beter gefaciliteerd worden in hun personele behoeften.”

Met de krachtenbundeling groeit Actief Werkt! naar een top-10 positie in de Nederlandse markt van uitzenders. De uitzendorganisaties stellen samen dagelijks tenminste zevenduizend flexkrachten en vakmensen aan het werk. Dit gebeurt via 68 vestigingen en zogenaamde 'in-house locaties' verspreid door Nederland.

Actief Werkt! is onderdeel van Actief Group, een groot, onafhankelijk bedrijf van uitzendbureaus in West-Europa, met meer dan zevenhonderd miljoen euro aan omzet. In Nederland biedt het bedrijf zelf werk voor 280 voltijdsbanen en bemiddelt het zo'n zesduizend personeelsleden. Het bedrijf groeit hard en zegt zich te willen onderscheiden met 'een persoonlijke en betrokken benadering van klanten en flexkrachten'. Actief Werkt! bemiddelt vooral in sectoren als facilitaire dienstverlening, productie, logistiek, transport en licht technische functies. "Om dicht bij haar klanten en flexcollega’s te staan opent Actief Werkt! vestigingen op locaties waar landelijke uitzenders vestigingen sluiten."

De overname is gericht op samenwerking tussen de beide bedrijven en het versterken van elkaars dienstverlening. Klanten en flexkrachten gaan profiteren van een uitgebreider dienstenpakket, een groter landelijk vestigingennetwerk en een ruimer aanbod aan beschikbare banen, aldus de bedrijven.

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt moet zich nog uitspreken over de overname. Dit proces zal naar verwachting eind deze maand worden afgerond. Partijen doen geen mededelingen over de overnamesom. Last wordt in het nieuwe bedrijf voor een jaar algemeen-directeur en blijft aandeelhouder.