Project Nieuw-Mathenesse vermeld in jaarboek

03-01-2022 Nieuws Redactie

In het jaarboek staan de staan de 23 beste projecten uit de Nederlandse stedenbouw en landschapsarchitectuur; foto: Kas Architectuur & Stedenbouw


SCHIEDAM - In het recent verschenen Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw in Nederland 2021 wordt ook een Schiedams project genoemd: Nieuw-Mathenesse.

In het jaarboek staan de staan de 23 beste projecten uit de Nederlandse stedenbouw en landschapsarchitectuur. 'Hoe bouw je extra woningen in de stad zonder dat het onleefbaar wordt?' is één van de vragen die centraal staat in de publicatie. "Voor Nieuw-Mathenesse maakten we een ruimtelijk raamwerk waarmee het werkgebied kan transformeren naar een gemengd stedelijk gebied waar naast het werkprogramma ook ruimte ontstaat voor wonen," meldt Kas Architectuur & Stedenbouw, dat het Schiedamse project in haar portefeuille heeft. "Een spannend proces waar we het komend jaar verder vorm aan zullen geven samen met de gemeente Schiedam."

Schiedam heeft drie bedrijventerreinen met elk verschillende soorten bedrijvigheid. Op Nieuw-Mathenesse doet zich de kans voor om binnen haar stadsgrenzen samen met ondernemers en inwoners een gebied kan ontwikkelen. De gemeente werkt aan het opnieuw inrichten van het bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse. Over zo’n vijftien jaar moet Nieuw-Mathenesse een modern, stedelijk en gastvrij gebied zijn om te wonen, werken en recreëren.