Ramptoeristen zorgen voor dubbele file op A4

28-08-2020 Nieuws Redactie

De personenauto wordt door Vreugdenhil van de weg gehaald. Foto: Flashphoto

SCHIPLUIDEN – De file richting Ketheltunnel vanuit Schipluiden was het gevolg van een ongeval, maar de file de andere kant op naar Den Haag had een heel andere oorzaak. 

Díe file ontstond door langzamer rijdende automobilisten, die zo veel mogelijk wilden opvangen van wat zich aan de andere kant van de vangrail had voorgedaan. Deze onwillekeurige ramptoeristen completeerden vanmiddag het chaotische verkeersbeeld op de A4 in Midden-Delfland.  

Vrijdagmiddag, toch al niet gekenmerkt door plezierige doorrijtijden, raakten drie auto’s met elkaar in aanraking ter hoogte van de afslag Schipluiden in de richting van Schiedam en Vlaardingen. Een personenauto botste tegen een bestelbus, die op zijn beurt op een andere bestelbus knalde. 

Nadat de hulpdiensten waren gearriveerd, gebeurden er een paar dingen tegelijk. Een ambulancier keek de licht gewonde bestuurder van de personenauto na, er werd een wagen van bergingsbedrijf Vreugdenhil besteld omdat de auto te zwaar beschadigd was geraakt om verder te kunnen rijden, en het verkeer werd zo goed mogelijk via eerst één rijbaan en later twee rijbanen doorgeleid. Niettemin ontstond een forse file tot aan de Ketheltunnel. 
De bestelbussen hadden betrekkelijk lichte schade opgelopen en de chauffeurs konden hun weg vervolgen. 

Vanaf het Kethelplein ontstond een file tot aan Schipluiden als gevolg van het ramptoerisme. Langzaam rijdend verkeer richting Rijswijk, Den Haag en Amsterdam zorgde dat al het achterliggend verkeer niet soepel kon doorstromen.