Rattenplaag Stulemeijerlaan haalt landelijke nieuws

22-10-2021 Nieuws Redactie

Beeld uit reportage Powned


SCHIEDAM - "We halen het nieuws weer eens”. Soms zijn mensen die zo’n opmerking maken blij, maar in Schiedam volgt dan meestal het zinnetje: ‘met slecht nieuws’.

De flat aan de Burgemeester Stulemeijerlaan haalt vandaag het landelijke nieuws, met een reportage in Hart van Nederland. Ook Powned besloot een verslaggever met cameraman te sturen. Het AD maakte al eerder een verhaal. Het bekt natuurlijk lekker: rattenplaag, stinkhol, en de bijbehorende plaatjes zijn evenmin mis. Doe er een tamelijk cameragenieke bewoner bij als Theo Keimpema, en een smeuïge reportage is gegarandeerd.

Het liegt er dan ook niet om: Keimpema ving met rattenvalletjes al tientallen ratten, de rattenkeutels liggen op het verlaagde plafond in de gang. De lucht in het portiek schijnt niet om te harden. De problemen spelen al lange tijd.

Vraag is wie echt werk gaat maken van het verhelpen van de rattenplaag. De bewoners wijzen naar Atrium, dat namens de Vereniging van Eigenaren het beheer in het pand verzorgt. Atrium stelt dat de eigenaren aan zet zijn om middelen beschikbaar te stellen om aan de slag te gaan in de strijd tegen de ratten. 

Aanstaande maandag is er overleg tussen beheerder en bewoners, en de VvE vergadert binnenkort ook. Hopelijk kan Keimpema over afzienbare tijd een ander verhaal vertellen - ook al weten vele Schiedammers dat je van ratten niet zo maar af bent.

Zie hier de reportage van Powned en hier die van Hart van Nederland.


Gerelateerd