Raven van Dorst krijgt Jillis Bruggemanpenning

06-10-2022 Nieuws Redactie

De gemeente Schiedam reikt sinds 2015 jaarlijks de landelijke Jillis Bruggemanpenning uit; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Op dinsdag 11 oktober krijgt Raven van Dorst de landelijke Jillis Bruggemanpenning in Schiedam uitgereikt. Deze jaarlijkse LHBTI-onderscheiding krijgt Van Dorst voor de strijd tegen de genderhokjes en voor het zichtbaar en open zijn over identiteit. Leon Houtzager, Jan Geerink en Cobi Crucq krijgen de Jillis Opsteker opgespeld voor hun inzet voor LHBTI-emancipatie en -acceptatie en tegen discriminatie.

De gemeente Schiedam reikt sinds 2015 jaarlijks de landelijke Jillis Bruggemanpenning uit aan een organisatie of persoon die voorop gaat in de strijd voor emancipatie en tegen discriminatie op basis van geslacht, genderidentiteit, genderoriëntatie of genderexpressie. Dit jaar staat de uitreiking in het teken van ‘zichtbaar genderdivers zijn’. Openlijk ruimte innemen is ook in Nederland niet altijd even makkelijk als je van de gendernormen afwijkt. Voor sommige LHBTI+-groepen is het nog lastiger. De uitreiking vindt plaats in de Grote - of Sintj-Janskerk.

Eerdere winnaars van de penning zijn Splinter Chabot (2021), Claudia de Breij (2020), Boris Dittrich (2019), Barbara Barend (2018), Arie Boomsma (2017), Michael van Praag (2016) en de organisatie Amnesty International (2015).Gerelateerd