RDW keurt weer in Schiedam

29-04-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De Rijksdienst voor het Wegverkeer keurt weer auto's in Schiedam. Sinds gisteren is het opnieuw mogelijk Nederlands gekentekende personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s na een schade aan te bieden voor een keuring.

Na een aanrijding of andere schade krijgt zo'n voertuig de status ‘verbod voor rijden op de weg’. Als de auto is gerepareerd moet de RDW opnieuw goedkeuring geven dat deze weer de weg op mag. 

De RDW meldt erbij: "Let op: hieronder vallen niet de voertuigen die door de politie deze status hebben gekregen."

De keuringen worden hervat via het reguliere proces, zoals het was voor de Corona-uitbraak. Dat geldt niet voor de de import van personenauto’s, lichte bedrijfsauto’s en twee- en driewielers. "Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer we weer importkeuringen direct aan particulieren gaan aanbieden", aldus de RDW. 

Importkeuringen van zware bedrijfsauto’s en zware aanhangwagens, die eerder waren geregistreerd in een EU- of EVA-land, zijn eveneens weer mogelijk. Dit kan behalve in Schiedam voorlopig nog op acht andere RDW-keuringsstations. Wel is de vraag alleen te komen wanneer een afspraak is gemaakt en met niet meer dan één persoon.

Half maart werd vanwege de Coronacrisis de dienstverlening op de RDW-stations fors teruggeschroefd, zie hier.Gerelateerd