Rechter: Bing was niet onzorgvuldig over Verver

12-07-2017 Nieuws Redactie

UTRECHT - Wilma Verver heeft de bodemprocedure die ze had aangespannen tegen bureau Bing verloren. Het onderzoek van Bing naar haar integriteit en geloofwaardigheid is niet onzorgvuldig uitgevoerd, zo oordeelt de rechtbank in Utrecht.

Het rapport van Bing luidde het eind van Verver als burgemeester van Schiedam in. Volgens de onderzoekers deed de burgemeester aan belangenverstrengeling, machtsmisbruik en zorgde ze voor een angstcultuur op het stadhuis. Bing werd ingeschakeld toen de eerste geluiden van machtsmisbruik aldaar de ronde deden.

Verver was burgemeester tussen 2006 en 2011. Nog voordat het rapport werd besproken in de gemeenteraad, stapte zij op, ook al was zij het niet eens met de conclusies daarin.

Volgens Verder was het rapport van Bing 'onzorgvuldig'; ze wilde het kantoor aansprakelijk stellen voor de door haar geleden schade. Zij werd vorig jaar failliet verklaard.

De rechter concludeert nu dat Bing op twee punten inderdaad tekort is geschoten. Maar dat betekent niet dat het rapport in zijn geheel de oud-burgemeester 'in haar eer en goede naam aantast', aldus de rechter. .

Nu de oud-burgemeester deze zaak heeft verloren, stoppen voor haar de mogelijkheden om bij het onderzoeksbureau een schadeloosstelling te claimen.


Gerelateerd