Recordjaar voor Wenneker Cinema

20-01-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Een recordjaar voor Wenneker Cinema. Het filmhuis in het Wennekerpand verwelkomde in 2015 in totaal 14.253 betalende bezoekers. Dat is vijf procent meer dan in 2014 en meer dan ooit in de vijfjarige geschiedenis van het filmhuis in het pand.

Wenneker Cinema schrijft de groei vooral toe aan de speciale matinee voorstellingen op de woensdag, de goed bezochte filmzomer en de roze filmavonden. Speciale filmvoorstellingen met korte films, 010-cinema Open Podium en Celluloid Classics zorgden voor nog meer variatie in het filmaanbod. Met schoolvoorstellingen en het Suikerzoet Filmfestival werden ook ruim 2250 bezoekers getrokken, zodat de teller uiteindelijk op 16.500 bezoekers staat.

Vooral Nederlandse films als Michiel de Ruyter deden het goed. Andere titels met hoge bezoekcijfers: Still Alice, Ventoux en Samba.

Vooruitkijkend maakt directeur Gerard Sparla zich wel zorgen over de komst van een bioscoop naar Schieveste. “De opening van deze bioscoop kan van invloed zijn op ons toekomstig bezoek, met name onder de jongere doelgroep. We willen graag met de exploitant om de tafel gaan zitten om te komen tot een goede samenwerking.”

Wenneker Cinema-voorzitter Menno Siljee maakt zich vooral zorgen over de mogelijkheden in het huidige pand. “Bij de start van het Wennekerpand zijn er duidelijke uitgangspunten geformuleerd over het gebruik van met name de grote zaal. Deze duidelijkheid lijkt te verdwijnen nu er een nieuw businessplan is opgesteld, waarbij ons filmhuis minder zekerheid heeft.”Gerelateerd