Reizigersaantal RET klimt gestaag

21-07-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Het aantal reizigers dat de RET vervoert is momenteel meer dan de helft van dat voor de Corona-uitbraak.

Direct na het stopzetten van het maatschappelijk leven rond 15 maart lag dat op vijftien procent. Nu, aldus een opgave van de openbaar vervoerder, 'tussen de vijftig en zestig procent' van het reizigersbestand van vorig jaar rond half juli.

“Sinds alle reizigers per 1 juli weer welkom terug zijn, zien we elke week de reizigersaantallen met ongeveer twee procent klimmen”, aldus algemeen directeur Maurice Unck. Het ov is weer beschikbaar voor alle soorten van reizen naar allerlei soorten bestemmingen, mits er een mondkapje wordt gedragen.

 “We zien dat mensen die eenmaal een paar keer weer met het ov hebben gereisd, snel gewend zijn en ook weer terugkeren", aldus RET-marketingmanager Maddy Bolhuis. "Tegelijkertijd zijn sommige mensen nog zoekende: wat mag er wel, wat niet? Wat kan ik met een gerust hart doen, wat beter niet?"  Antwoord op die vragen probeert de vervoerder in de Schiedamse regio onder meer te geven in een pas gestarte reclamecampagne. De RET nodigt reizigers ook uit om hun ideeën over de veranderende omstandigheden in te brengen. 

De aantrekkende reizigersaantallen betekenen niet dat de RET verwacht dat alles snel weer terug bij het oude is. Unck: “De stijging kan nog een tijd doorzetten, maar zolang Corona onder ons is, zullen we tegen een plafond aan lopen dat significant lager is dan het aantal reizigers van voorheen. De opgave is nu om als bedrijf zo ongeschonden mogelijk deze tijdelijke dip door te komen, zodat we onze maatschappelijke rol kunnen blijven vervullen en weer kunnen groeien, ook ten opzichte van 2019. Om de periode van tijdelijke terugval te overbruggen, hebben we de overheid hard nodig, ook in 2021.”Gerelateerd