Restauranteigenaar beroofd van vierduizend euro

07-01-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Een zeventigjarige man dacht een koffiemachine te kopen, maar werd gewelddadig overvallen door twee mannen. Dat gebeurde vorige week in een woning op de P.J. Troelstralaan.

De man wilde een nieuwe koffieautomaat aanschaffen voor zijn restaurant. Hij werd door een ‘verkoper’ uitgenodigd om de koffiemachine te bekijken in een woning aan de Troelstralaan. Het klant had vierduizend euro op zak in de veronderstelling dat de deal daar gesloten zou worden.

Eenmaal in de woning werd het slachtoffer door twee onbekende mannen overvallen. Hij werd door één van hen van achteren stevig bij zijn nek gepakt. De andere dader doorzocht de zakken van het slachtoffer en nam het geldbedrag en de portemonnee van het slachtoffer mee. Daarna zijn zij de woning ontvlucht.

De politie verspreidt een signalement: een van de twee heeft een getinte huidskleur, droeg donkere kleding (een zwarte jas, zwarte sportbroek met witte strepen aan de zijkant en een zwart petje). Van de tweede persoon is geen signalement beschikbaar. De politie vraagt getuigen of anderen met mogelijke informatie zich te melden via T: 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, T: 0800 - 7000. De overval vond plaats op woensdagmiddag 2 januari omstreeks 12.25 uur. Gerelateerd