Reurbanizers tekent voor Schiehotel achter station

17-11-2018 Nieuws Kor Kegel

Zo komt het Schiehotel eruit te zien. Foto: Actually Design

SCHIEDAM – Reurbanizers Holding BV hoopt eind dit jaar de grondovereenkomst te tekenen voor de bouw van het Schiehotel, een ongeveer twintig verdieping tellend hotel dat achter station Schiedam zal verrijzen op Schieveste. 
Het gemeentebestuur stemde vorig jaar al in met de komst van het viersterrenhotel met een skybar en luxe penthouses op de hoogste verdiepingen. Het hotel krijgt ook een conferentiezaal en een restaurant. Het komt pal naast de Euroscoop.  

Het Schiehotel is een initiatief van Reurbanizers, gevestigd in Schiedam en in 2013 opgericht door de Iraanse architect Sholeh Mohtasham. In 2004 startte zij het architectenbureau Actually Design, dat investeerders bijstaat die de durf en visie hebben om vastgoed te transformeren in een object dat de ruimtelijke kwaliteit ten goede komt. Die durf en visie inspireerde Sholeh om Reurbanizers op te zetten. 
De in Roelofarendsveen wonende Sholeh Mohtasham werkt vanuit de voormalige christelijke Prins Willem Alexandermavo, die precies een halve eeuw geleden werd gebouwd. Het adres was Willem Pastoorsstraat 5, maar bij de verbouwing kreeg het complex de ingang aan de Johan Braakensiekstraat 10. Er zijn enige tijd vluchtelingen ondergebracht.  

De 16.800 vierkante meter grote kavel waar het Schiehotel komt, wordt nog beheerd als bouwterrein, maar wordt weldra opgeschoond. Het hotel met short/long stay-appartementen en penthouses krijgt de uitstraling die het gemeentebestuur in gedachten had voor de ontwikkeling van Schieveste. Het uitzicht vanuit de penthouses is spectaculair en uitnodigend, want je ziet hiervandaan de Rotterdamse skyline, het havengebied en het polderlandschap van Midden-Delfland. 
Na de bouw van het hotel krijgt het openbaar gebied een nieuwe inrichting.