Rooie Molen naar Net Niet Genoeg

10-01-2020 Nieuws Redactie

Wijmans en Westmaas


SCHIEDAM - Net Niet Genoeg is dit jaar de winnaar van de Rooie Molen van de SP.

Natasja Westmaas, voorzitter van de stichting, nam de prijs vanavond in ontvangst. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de socialisten, waarom Theo Wijmans de prijs namens de SP overhandigde. De Rooie Molen is in het verleden, zo stelde hij, zowel uitgereikt als aanmoedigingsprijs als prijs voor bewezen diensten aan Schiedammers die zich verdienstelijk hebben gemaakt, op sociaal of cultureel gebied. "In dit geval is het eigenlijk allebei", aldus Wijmans. Net Niet Genoeg, ontstaan in 2013, ondersteunt mensen die het financieel niet redden, met kleding, speelgoed en huishoudelijk artikelen - en zo af en toe ook een kapbeurt. Wat aanspreekt is de manier waarop dat gebeurt, aldus Wijmans, namens de SP in de Schiedamse gemeenteraad. "Mensen worden niet afgeschreven en er wordt geprikt door vooroordelen over mensen die het moeilijk hebben maar dat aan eigen schuld te wijten zouden hebben." De SP hoopt dat de stichting even energiek door zal gaan, aldus Wijmans, 'want het blijkt nodig, gezien de tweedeling in de maatschappij'.

Westmaas ziet de Rooie Molen als een echte aanmoediging om ook op de nieuwe plek van Net Niet Genoeg- op Nieuw-Mathenesse, de werkzaamheden onvermoeibaar voort te zetten. Zij hoopt op 19 februari het nieuwe onderkomen feestelijk in gebruik te nemen, maar weet dat er nog veel te doen is. Precies vandaag werden de brandmelders aangelegd, maar dat levert weer werk op voor de mensen die het plafond af moeten monteren.

Vandaag werd ook SP Schiedam-voorzitter Matthijs Otterdijk bedankt voor bewezen diensten. Hij verhuist naar Utrecht en legt daarom zijn werk voor de Schiedamse afdeling neer.Gerelateerd