Categorieën

Service

Roparun brengt recordbedrag van € 5,6 miljoen op

Roparun brengt recordbedrag van € 5,6 miljoen op
Nieuws

Roparun brengt recordbedrag van € 5,6 miljoen op

  • Redactie
  • 29-06-2019
  • Nieuws
Roparun brengt recordbedrag van € 5,6 miljoen op

Bekendmaking van opbrengst op het slotfeest van de Roparun

SCHIEDAM - De 28e editie van de Roparun heeft 5.626.988,79 euro opgebracht. Dat is een record in de geschiedenis van de in Schiedam gevestigde Stichting Roparun. Dit maakte de organisatie gisteravond bekend op het slotfeest in het bijzijn van 3.000 Roparunners. De Roparun 2020 is van 30 mei tot 1 juni. De inschrijving hiervoor opent op 1 augustus 2019.

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend (8-10 juni) namen 323 teams deel aan de estafetteloop vanuit Parijs, Hamburg of Almelo naar Rotterdam. De volledige opbrengst is bestemd voor projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Deze opbrengst is de hoogste in de 28-jarige historie van Roparun. In 2018 bracht Roparun ruim 5,1 miljoen euro op. Sinds de eerste editie is in totaal 88 miljoen euro ingezameld.  “Onze deelnemers hebben allemaal een eigen motivatie om deel te nemen aan de Roparun, maar deelname aan het evenement is voor hen niet het belangrijkste. Het gaat hen om de goede doelen en de mensen die daarmee geholpen worden. Roparunners leveren hun prestatie voor hun medemens. Deze fantastische recordopbrengst laat zien hoe gemotiveerd zij daarin zijn”, aldus Roparun-directeur Wiljan Vloet. 

Naast de bekendmaking van het slotbedrag was er ook aandacht voor de teams met de hoogste opbrengst. Dit jaar was Team 233, Team Doelbewust, het team met de hoogste opbrengst. Dit team heeft een bedrag van € 90.723,00 bij elkaar gehaald. 

Het hospice Hoeksche Waard ontving een cheque voor € 40.000 euro voor de inventaris van de uitbreiding van het hospice.