Rotterdam ‘haven van het jaar’ voor zeevarenden

23-04-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De Rotterdamse haven is vandaag in Genève uitgeroepen tot 'haven van het jaar'. Dit gebeurde door de ISWAN (International Seafarers’ Welfare & Assistance Network, een netwerk van zeevarenden). Rotterdam krijgt de prijs vanwege de inspanningen om een gastvrije haven voor zeevarenden te zijn.

De titel werd Rotterdam gegund tijdens een bijeenkomst over de Maritime Labour Convention, over arbeidsomstandigheden op zee. Deze werd georganiseerd en gehuisvest door de International Labour Organisation (ILO).

“Wij zijn blij met deze prijs, want het bevestigt dat we goed bezig zijn om een haven te worden waar zeevarenden graag naartoe komen”, aldus havenmeester René de Vries. Sinds drie jaar is hij voorzitter van het Rotterdam Port Welfare Committee (RPWC). Dit is een samenwerkingsverband tussen Deltalinqs, VRC, stichting de Beer en het Havenbedrijf.  RPWC heeft onder meer het nieuwe zeemanshuis International Seafarers’ Centre The Bridge in Oostvoorne mede mogelijk gemaakt. 

Het samenwerkingsverband heeft de afgelopen jaren een grote impuls gegeven aan tientallen vrijwilligers uit Rotterdam en omstreken. Zij bezoeken schepen, nemen mobiele wifi routers mee aan boord, bieden transport naar de zeemanshuizen en bemannen deze zeemanshuizen. Bij het fonds kan iedereen, bedrijf en particulier, geld aanvragen voor projecten en initiatieven.


Gerelateerd