Categorieën

Service

Rotterdm doet Sdam

Rotterdm doet Sdam
Nieuws

Rotterdm doet Sdam

  • Redactie
  • 29-04-2017
  • Nieuws
Rotterdm doet Sdam

Foto's: Cees Groen

SCHIEDAM - Of de Holland America Line zich heeft laten inspireren door Schiedam? De stad die promotie voert door klinkers uit zijn naam te schrappen en dan Sdam heet? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar toen de MS Rotterdam vanmorgen vroeg langs de jeneverstad voer, droeg het de naam Rotterdm.

Het dimmen van het licht in de grote A op het schip deed toe of weinig af aan het totaalplaatje, dan hoe dan ook betoverend is. Zeker op het vroege tijdstip van de dag waarop de kaptein en zijn bemanning het nodig vonden om Schiedam te passeren. Voor de passagiers werd het een 'zonsopgang op de Nieuwe Waterweg', waarbij helaas maar de vraag is hoeveel zij daarvan meegepikt hebben. Cruisen kan een vermoeiend vak zijn, waarbij goede nachtrust nodig is.

Cees Groen was in ieder geval wel vroeg uit de veren en maakte bijgaande prentjes van het schip dat de naam mag dragen van de stad waar het met zijn werkgever allemaal begon. En oh ja: op het schip dat sinds een kleine twintig jaar mensen naar de mooiste plekjes op aarde brengt, is plek voor veertienhonderd gasten en zeshonderd personeelsleden. Het is 238 meter lang.