Royal Cement koopt perceel aan Wilhelminahaven

27-02-2020 Nieuws Redactie

Bedrijfsgebouw aan de Nieuwe Waterwegstraat 45; op het kleine plaatje de fabriek van Royal Cement in El Minya


SCHIEDAM – Royal Cement heeft een bedrijfscomplex gekocht aan de Nieuwe Waterwegstraat.

Het betreft een perceel van circa 18.500 vierkante meter, met gecombineerde bedrijfs- en kantoorruimte, gelegen niet ver van de kade van de Wilhelminahaven, op nummer 45. Voorheen zat hier scheepswerf ‘De Nieuwe Waterweg’.

Royal Cement kocht het complex van Van Mannekus & Co, dat de afgelopen dertig jaar de voormalige scheepwerf gebruikte voor zijn activiteiten. Dat betrof de bewerking en distributie van magnesiumoxide en -hydroxide en ook andere magnesiumverbindingen. Die worden gebruikt in zowel de (chemische) industrie als in het milieu en de landbouw.

Royal Cement produceert cement, met name Portlandcement, ongeveer 450.000 ton per jaar in een fabriek in El Minya in Egypte. Die regio staat bekend om zijn witte kalksteen. Bij het bedrijf werken ongeveer driehonderd mensen. Het cement wordt verkocht in ongeveer 25 landen.

De producent maakt deel uit van een bedrijvenconglomeraat met een hoofdkantoor in Caïro en een omzet van ongeveer 1,8 miljard dollar jaarlijks. De groep produceert cement, verkoopt bouwmaterialen, handelt in grondstoffen, maakt staal en is actief in logistiek en havenactiviteiten. Royal Cement beschikt zelf over een vloot van bulkschepen, vrachtvoertuigen en opslagcapaciteit in meerdere havens. Behalve in Afrika en het Midden-Oosten is de groep actief in Europa en de Verenigde Staten.Gerelateerd