Royale voldoende voor Wijkondersteuningsteams

09-02-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Cliënten van Wijkondersteuningsteams (WOT's) in Schiedam geven de hulpverleners van deze teams gemiddeld een 7,9. De teams krijgen een 7,5. Schiedammers hebben vertrouwen in de medewerkers omdat ze beschikken over kennis en kunde, interesse en betrokkenheid tonen en voldoende tijd nemen.

Dat blijkt uit onderzoek naar de ervaringen van Schiedammers met hun WOT. Wethouder Mario Stam vindt de uitkomsten 'mooi'. “Na slechts acht maanden waarin iedereen, ook de Schiedammers zelf, moesten wennen aan een hele nieuwe manier van werken. Ik ben trots!”

De schriftelijke enquête bestond uit zes thema’s met in totaal zestien stellingen. Per thema is een gemiddelde score berekend over alle stellingen behorende tot het thema. Deze zijn voor profilering een 7,1; voor bereikbaarheid/toegankelijkheid een 7,7; voor de werkwijze een 7,2; eenzelfde score voor resultaat en een 7,6 voor 'aanbevelen'. Dat betrof de vraag 'Als iemand in mijn omgeving een vraag of probleem heeft, zal ik hem/haar aanraden contact op te nemen met het WOT'. De medewerkers krijgen zoals gesteld een 7,9.

De enquête werd uitgevoerd door een onafhankelijk bureau uit Zwolle, Triqs, eind vorig jaar. Alle ruim duizend cliënten van de WOT’s kregen een vragenlijst toegestuurd; ruim een kwart van hen vulde deze in. De resultaten worden door de WOT’s gebruikt om de dienstverlening verder vorm te geven. Eind dit jaar wordt het onderzoek herhaald.


Gerelateerd