Rutte vindt dat Schiedams goudsmedenpaar terecht is beboet

16-05-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Premier Mark Rutte vindt dat het Schiedamse goudsmedenpaar Taco Nijman en Lou van Rossum en hun schoonouders terecht beboet zijn om het op een onderlinge afstand van anderhalve meter nuttigen van een gebakje op het veld van het Oude Kerkhof. Hij deed die uitspraak tijdens het wekelijks interview met de minister-president gisteren direct na EenVandaag.

Han van der Horst liet het daar niet bij zitten en klom in de pen. In een open brief vraagt hij de minister-president om meteen iets te doen aan de onduidelijke noodverordeningen omdat de vele onterechte boetes het draagvlak bij het publiek aantasten. Lees de brief aan Mark Rutte hier.

Burgemeester Cor Lamers heeft zich nog niet uitgelaten over de kwestie. In een interview met Schie TV beloofde hij wel een onderzoekje te zullen instellen. Ook Ahmed Aboutaleb reageerde niet op een open brief over hetzelfde onderwerp van 30 april. Wel werd Han van der Horst opgebeld door de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Een woordvoerder legde uit dat het aan de verbalisant is om in te schatten of er sprake was van een strafbare samenkomst. Een schriftelijke reactie wilde de man van de veiligheidsregio niet geven.

Zie hier het artikel naar aanleiding van de berichtgeving van de NOS over de zaakGerelateerd