Categorieën

Service

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond
Nieuws

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

  • Redactie
  • 17-05-2023
  • Nieuws
Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Klaver (l) en Van Os; foto: Rijnmond


ROTTERDAM - Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Van Os (54) is op dit moment plaatsvervangend hoofdredacteur van Rijnmond en stroomt nu, na het doorlopen van de sollicitatieprocedure, intern door naar deze positie. Zijn benoeming gaat per direct in.

Ruud van Os heeft een lange staat van dienst binnen Rijnmond. In 1997 begon hij er als parttime medewerker voor Stadsradio Rotterdam; in 1999 ging hij fulltime aan de slag als tv-verslaggever op de sportredactie van Rijnmond, was eindredacteur Sport en contentmanager. Sinds een jaar vervult hij de rol van plaatsvervangend hoofdredacteur.  

Algemeen directeur Bert Klaver over de benoeming van Van Os: “Ruud heeft in het afgelopen jaar als hoofdredacteur a.i. met zijn visie een belangrijke bijdrage geleverd aan een herijking van de strategische koers van Rijnmond. Als hoofdredacteur gaat hij nu ook de redactionele implementatie op zich nemen. We hebben ambitieuze vernieuwingsplannen met journalistieke uitdagingen. Rijnmond heeft de publieke taak om er voor iedereen in ons verzorgingsgebied te zijn. Ruud herkent de bewegingen in de samenleving en ziet dat er nieuwe wegen bewandeld moeten worden om niet alleen actueel te zijn, maar ook om mooie en relevante verhalen te maken, gericht op onze doelgroepen op alle kanalen: online, radio en tv.’’

Van Os spreekt zelf van 'een belangrijke opdracht om er als Rijnmond voor iedereen in ons verzorgingsgebied te zijn', en de publieke mediaopdracht waar te maken.