SBM Offshore boekt omzet- en resultaatwinst

11-02-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - SBM Offshore heeft het afgelopen jaar Inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van 944 dollar. Dat is 112 miljoen dollar meer dan over 2019.

De omzet van de Schiedamse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie komt uit op 2.368 miljoen dollar, negen procent meer dan in het voorgaande jaar.

Dat stijgende bedrijfsresultaat, en dito omzetontwikkeling, boekte SBM Offshore volgens bestuursvoorzitter Bruno Chabas onder moeilijke omstandigheden. "Covid-19 heeft een flinke impact gehad op de energiemarkt en de klanten van SBM Offshore, terwijl de pandemie ook operationeel voor uitdagingen zorgde", aldus Chabas.

De cijfers zijn uitgedrukte volgens de directional boekhoudmethode, waarbij de inkomsten gespreid worden geboekt, overeenkomstig de echte inkomsten.

De divisie Lease & Operate was daarbij goed voor 22 procent hogere inkomsten, terwijl het resultaat van de divisie Turnkey juist licht verlieslatend was. Onder de streep resteerde voor SBM een nettowinst van 38 miljoen dollar, tegenover 235 miljoen dollar een jaar eerder. Voor dit jaar rekent de onderneming op een omzet van circa 2,6 miljard dollar en onderliggende inkomsten van negenhonderd miljoen dollar. Het pro-forma orderboek bedroeg aan het eind van afgelopen jaar 21,6 miljard dollar, in vergelijking met 20,7 miljard dollar een jaar eerder.Gerelateerd