Schiedam Centrum dicht in oktober

20-05-2015 Nieuws Ted Konings


SCHIEDAM - De toegangspoortjes tot station Schiedam Centrum gaan in oktober echt dicht. De NS zijn bezig met een lang proces om 82 stations in het land af te sluiten voor mensen zonder 'treinkaartje'. Begin deze maand leidde het sluiten van de poortjes op Rotterdam CS tot de nodige ophef.

Op veel van de 82 stations, zoals op dat in Schiedam, staan al korte of langere tijd toegangspoortjes. Maar tot dusver is het nog eenvoudig deze te passeren zonder toegangsbewijs tot trein en daarmee station. In oktober gaan alle poortjes daadwerkelijk dicht - zoals dat nu ook bij de toegang tot de metro van RET al het geval is. Dit liet een woordvoerder van NS aan Schiedam24 weten.

De Nederlandse Spoorwegen investeren ongeveer 500 miljoen euro in het afsluiten van de toegang naar ongeveer eenvijfde van alle stations om zwartrijden te bemoeilijken en de veiligheid op de stations te vergroten. Naar aanleiding van ongeregeldheden in treinen en stations is besloten het sluiten van de poortjes te versnellen.Gerelateerd