Categorieën

Service

Schiedam decor voor straatviswedstrijd

Schiedam decor voor straatviswedstrijd
Nieuws

Schiedam decor voor straatviswedstrijd

  • Redactie
  • 14-08-2016
  • Nieuws
Schiedam decor voor straatviswedstrijd

Foto's: Streetfishing Nederland

SCHIEDAM – Over een paar weken weten we precies of er wat wil zwemmen in de Schiedamse grachten. En wat dan. Hengelsportvereniging Schiedam eo en Streetfishing Nederland organiseren een viswedstrijd in de Lange Haven en elders, maar in ieder geval in hartje stad.

Op 4 september komen de beste 'straatvissers' uit Nederland naar Schiedam om daar mee te dingen naar de titel. Ook vanuit België en Duitsland zijn er deelnemers te verwachten. Straatvissen is het vangen van roofvissen in de stad. Er wordt gevist volgens het principe van het ‘weidelijk vissen’: vang, zet op de foto en laat weer vrij. Er zal vooral worden gevist op baars, snoek en snoekbaars.

Straatvissen is een redelijk nieuwe tak binnen de hengelsport en groeit in populariteit, met name bij de jeugd. Met licht aangepast materiaal is het de bedoeling de roofvissen te verschalken. Streetfishing heeft ook een hippe uitstraling: het ideale tenue is een baggy broek, 'n paar sneakers en baseballpet. Het idee is immers ook dat je als straatvissers bekijks hebt.

Streetfishing Nederland is binnen Nederland de vereniging die zich toelegt op de ontwikkeling van het straatvissen. Jaarlijks organiseert de vereniging ongeveer acht wedstrijden, in steden als Den Haag, Rotterdam, Haarlem, Alkmaar en Utrecht. Daarnaast promoot zij het vissen op hengelsportbeurzen en werkt de vereniging mee aan workshops, clinics en lezingen.