Schiedam doet mee aan Digitaliseringsvoucher

27-07-2021 Nieuws Redactie

Vandaag maakte de provincie bekend dat zij de Digitaliseringsvoucher ondersteunen met een financiering; foto stock


SCHIEDAM - De lockdowns tijdens de Coronacrisis hebben veel impact op ondernemers, ook in Schiedam.

De gemeenten Den Haag, Capelle aan den IJssel, Zoetermeer en Schiedam slaan nu de handen ineen voor een gezamenlijk programma om ondernemers in het MKB met een financiële bijdrage te stimuleren tot verdere en betere digitalisering. Zij dienden een aanvraag in voor een zogenoemde MKB-deal bij de provincie Zuid-Holland. Vandaag maakte de provincie bekend dat zij de Digitaliseringsvoucher ondersteunen met een financiering. Al eerder besloot ook de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) het project te ondersteunen met een financiële bijdrage in de organisatorische kosten van de regeling.

“Het is goed nieuws voor onze ondernemers en de ondernemers in onze partner-gemeenten dat de provincie en de MRDH ons project ondersteunen”, aldus wethouder binnenstad en economie Marcel Houtkamp. “Nu de financiering rond is kunnen we doorpakken met het opstellen van de bijbehorende regeling, zodat we ondernemers zo snel mogelijk ondersteuning kunnen bieden bij de belangrijke digitaliseringsopgave”.

De Digitaliseringsvoucher is een regeling om retail en horeca te stimuleren om verder te digitaliseren. Houtkamp: “Goed om te weten voor ondernemers met concrete of minder concrete plannen voor digitalisering: de voucher komt naar verwachting beschikbaar in oktober 2021 voor de duur van een jaar.” De regeling is bedoeld voor de kleinere ondernemers in het MKB , dus voor ondernemingen met maximaal 49 werknemers.

De Digitaliseringsvoucher kan worden gebruikt voor maximaal 50 procent van de kosten van de verbetering van de digitalisering en kent een minimumbedrag van € 1.000 en een maximumbedrag van € 2.500 per onderneming. De voucher kan door een ondernemer worden ingezet voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de cyberweerbaarheid.

“We streven naar een laagdrempelige regeling”, zegt Houtkamp. “Zodat zo veel mogelijk ondernemers er gebruik van kunnen maken.” Ondernemers kunnen in september meer informatie verwachten.Gerelateerd