Schiedam en Rotterdam halen havenbanden aan

20-02-2018 Nieuws Redactie

Foto: Ries van Wendel de Joode

SCHIEDAM - Het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Schiedam gaan samenwerken aan een 'duurzame en op de toekomst toegeruste Schiedamse zeehaven'. De focus komt daarbij onder meer op een 'gezonde leefomgeving' te liggen en het versterken van de band tussen haven en stad.

Ronald Paul, operationeel directeur van Havenbedrijf Rotterdam, en de Schiedamse wethouder Nathalie Gouweleeuw hebben daartoe maandag een overeenkomst getekend. De twee partijen hopen dat er meer bedrijven en banen in de Schiedamse haven komen. De Rotterdamse haven wil vooral 'de offshore in de haven (van Schiedam) verder ontwikkelen', aldus Paul.

De Rotterdamse haven en de gemeente Schiedam hebben de banden de afgelopen jaren geleidelijk aangehaald. Eind oktober 2015 tekenden zij een intentieverklaring en de huidige samenwerkingsovereenkomst is de 'volgende stap in de verdere uitvoering', aldus het persbericht.

De (rijks)havenmeester van het Havenbedrijf Rotterdam is ook verantwoordelijk voor de veiligheid en orde in de Schiedamse zeehaven. Er werken elfhonderd medewerkers bij het havenbedrijf. Met een jaarlijkse overslag van ruim 460 miljoen ton en de aankomst van dertigduizend zeeschepen en honderdduizend binnenvaartschepen is de Rotterdamse haven toonaangevend in Europa.

De haven van Schiedam laat een sterke groei zien van werkgelegenheid en toegevoegde waarde, aldus het persbericht. De bedrijven in het Schiedamse havengebied zijn voor een groot deel gespecialiseerd in de maritieme maakindustrie en hoogwaardige maritieme ingenieursdiensten.


Gerelateerd