Schiedam gaat 'kentekenparkeren'

19-10-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Met een bonnetje van de parkeermeter naar de voorruit om daar de parkeerwachten te laten zien dat het benodigde parkeergeld is betaald - en de tijd waarvoor is afgerekend nog niet is verstreken... dat wordt voorgoed verleden tijd.

Volgende week woensdag wordt in Schiedam kentekenparkeren ingevoerd. Dat gebeurt op alle parkeerautomaten van de stad. Die geven dan dus geen ticket meer af; het volstaat om een kenteken in de toetsen op de automaat. De elektronica doet de rest en koppelt die gegevens aan de informatie die met de scanauto's wordt opgehaald. Ook controleurs ter plaatse zullen toegang hebben tot deze gegevens om zo te kunnen kijken of er - voldoende - is afgerekend voor het parkeren.

Het blijft overigens wel mogelijk om een betaalbewijs uit de automaat te ontvangen. Aan het betalen zelf verandert niets: dan kan met een pinpas of een creditcard.

Begin 2021 vervangt een app met kentekenregistratie ook de kraskaart voor het bezoek van bewoners. Ook mantelzorgers zullen deze app gaan gebruiken. Aan het einde van dit jaar volgt een uitgebreide toelichting op het gebruik van de app, zo laat de gemeente nu al weten.

 Gerelateerd