Schiedam merkt weinig van scheepsbrand Waalhaven

04-07-2020 Nieuws Redactie

Fikse rookontwikkeling aan boord van de Dimitris S. Foto: Flashphoto

SCHIEDAM – In een deel van Schiedam is een NL-Alert rondgestuurd om te waarschuwen voor rookontwikkeling, afkomstig van een brand op de Dimitris S, een Liberiaanse balkcarrier in de Waalhaven.

Maar door de zuidwestelijke wind zal Schiedam weinig hinder ondervinden, volgens een tweet van de gemeente Schiedam. Mochten bewoners toch last hebben voor de rook, dan is het advies om ramen en deuren goed te sluiten en de ventilatie uit te zetten.  

De brand ontstond vanmiddag op het schip dat ter hoogte van boei 29 ligt. De brand werd opgeschaald naar ‘grote brand’ en er werd een GRIP 1 afgekondigd, een procedure waarbij de hulpdiensten weten dat effectieve samenwerking noodzakelijk is. De Havendienst is met meer vaartuigen aanwezig om samen met de brandweer de brand te bestrijden. Het speciale scheepsbrandbestrijdingsteam kwam ter plaatse. Het droneteam was aanwezig om de brand vanuit de lucht in beeld te brengen.

Eén persoon is door de ambulancedienst nagekeken op verwondingen. Het is nog niet bekend of er meer personen gewond zijn geraakt.

Het ging om metaalschroot dat in brand stond. De luiken van het schip werden gesloten om de rookoverlast te verminderen, terwijl de brandweer een plan van aanpak maakte. Het kan nog enige tijd duren voor de brand volledig is geblust.