Categorieën

Service

Schiedam-Oost in beweging

Schiedam-Oost in beweging
Nieuws

Schiedam-Oost in beweging

  • Redactie
  • 01-05-2015
  • Nieuws
Schiedam-Oost in beweging

Wethouder Nathalie Gouweleeuw (Sport) en wijkbewoners van Schiedam-Oost legden onlangs de fittest van het bedrijf Techmedic af

SCHIEDAM - Bewoners van Schiedam-Oost kunnen vanaf 12 mei aan het bewegen. Dan draait de Beweegcarrousel; wijkbewoners van 19 tot 91 jaar kunnen volgens de organisatoren deenemen.

De eerste deelnemers van de Beweegcarrousel zijn de mensen die onlangs een fittest aflegden. Zij werden getest op longfunctie, stressniveau en bloeddruk. Hun resultaten werden vertaald in een advies, dat direct in de praktijk kan worden gebracht met de Beweegcarrousel.

Die bestaat uit allerlei beweegactiviteiten, te doen op verschillende plaatsen in Schiedam-Oost. De start is bij woon-zorgcomplex Marconihove (aan de zijde van het Archimedesplein). Daarna gaan deelnemers naar verschillende buurtsportlocaties in de wijk.

De carrousel maakt wekelijks tot aan de zomervakantie toeren, op dinsdagavond voor mensen tot 55 jaar, op zaterdagochtend voor deelnemers boven de 55. Deelname is gratis. De activiteiten staan onder leiding van een vitaliteitscoach. Aaanmelden kan bij opbouwwerker Arie den Ouden, via [email protected].