Schiedam-run nog niet helemaal zeker

12-11-2015 Nieuws Redactie

Tijdens de verkenning van de route


SCHIEDAM - Zeker vijftienhonderd mensen kijken er al naar uit, maar het is nog niet zeker dat hij doorgaat: de Schiedam-run. Komende woensdag 18 november staat de ren op de agenda, maar de vergunningen zijn nog niet rond.

De Schiedam-run is een initiatief van de Rotterdam Running Crew (RRC), twee jaar geleden nog een klein clubje Rotterdammers dat besloot om eens per maand te gaan hardlopen op een bijzondere plek. Zo gezegd, zo gedaan. Als hoogtepunt noemt de 'crew' die keer dat zij in en om de Kuip liepen. Woensdag moet het centrum van Schiedam de achtergrond worden voor de 22 ste ren van de RRC. Voor het eerst buiten Rotterdam. “Die avond maken we een uitstapje naar het mooie, historische centrum van Schiedam. Schiedam de stad van jenever, gin, molens, karakteristieke grachten en monumentale pakhuizen.”

Maar, zo licht Ronald Ultee, evenementenmanager van Schiedam toe, het is nog niet zeker dat de run doorgaat. “Dat zou doodzonde zijn, maar de vergunningen moeten er nu eenmaal komen, en ze zijn nog niet afgegeven.” Ook al is de Schiedam-run een loop die geen bijzondere voorzieningen vergt, omdat de aard er van nu juist is dat op de openbare weg wordt gerend, vanwege de grote opkomst zijn die vergunningen nodig.

Maar liefst vijftienhonderd mensen gaven via Facebook al aan mee te willen rennen met de drie, zes of negen kilometer die worden uitgezet. Start (om acht uur 's avonds) en finish is in de Grote of Sint-Janskerk. Er wordt ook gezamenlijk een warming-up gedaan. Voorlopers geven het tempo aan.

Ultee gaat er vanuit dat het goed komt met de vergunning. “Er wordt hard aan gewerkt.” Hij laat graag de vele hardlopende gasten de mooie kanten van Schiedam zien. “We hebben van de week een verkennende ren gemaakt, en ieder vond het zo mooi hier. Een loop in Anton Pieckstijl, werd er gezegd.”

 


Gerelateerd