Schiedam steunt Sint-Maarten

22-09-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Misschien wel twintigduizend mensen staan op het punt Sint-Maarten te verlaten. Dat is bijna eenderde van de totale bevolking van het eiland, dat is getroffen door de orkaan Irma.

Dit stelt de broer van Quintis Ristie, die telefonisch werd bevraagd in de benefiet-uitzending 'Schiedam steunt Sint-Maarten', terwijl hij zelf ook op het punt stond het vliegtuig te nemen naar Nederland. Het typeert de grote problemen op het eiland, waar momenteel een tekort is aan alles. Op initiatief van de zangeres Kizzy, die zelf familie op de Bovenwindse eilanden heeft, zamelt Schiedam geld en goederen in voor het eiland.

De uitzending loopt nog, verzorgt door Pop Up Tv en uitgezonden op tv door de stadsomroep. Te gast waren onder meer het mannenkoor Orpheus, Istvan Ouborg en ook Kizzy zelf zong het nummer Big Spender. Han van der Horst diepte wetenswaardigheden op over de geschiedenis van de eilanden. Vertegenwoordigers uit de politiek, van het Stedelijk Museum, basisschool Ababil, Ballet- en dansstudio Schiedam en Vlaardingen en andere organisaties uit de stad kwamen met hun donaties voor giro 5125 naar de studio.

Hoe hoog de opbrengst van de actie is wordt later bekendgemaakt.

Ps. Na plaatsing van dit artikel is er een naam aangepast


Gerelateerd