Schiedam verstrekt nieuwe ID-kaart

18-08-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Misschien was het een vakantieganger al opgevallen, toen die de afgelopen dagen merkte dat zijn identiteitskaart verlopen was en de vakantie binnenkort begint: er is een andere identiteitskaart. 

De gemeente Schiedam wijst mensen die een afspraak maken voor het vernieuwen van hun identificatiebewijs op de nieuwe vorm, en nieuwe regels. Zo worden de vingerafdrukken van de houder van een kaart vastgelegd op de chip in de kaart, net als diens burgerservicenummer, door middel van een zogenaamde OR-code. "Hiermee voldoet het nieuwe model aan de Europese verordening 2019/1157", zo laat de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) weten. De extra elementen moeten identiteitsfraude voorkomen, aldus de dienst.

Algemeen directeur Rhodia Maas van de RvIG stelt: ‘De Nederlandse identiteitskaart stond internationaal al hoog aangeschreven. Onze experts zijn vertegenwoordigd in internationale werkgroepen en volgen de laatste ontwikkelingen. We hebben de kans gegrepen om in dit nieuwe model een aantal vernieuwingen door te voeren. Dit deden we in nauwe samenwerking met onze leverancier.’

Bekijk de foto's