Schiedam verwelkomt vluchtelingen, maar hoe?

07-05-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Schiedam verwelkomt vluchtelingen. Onder die noemer hebben verschillende Schiedammers elkaar gevonden 'om een bijdrage te leveren aan de voorspoedig integratie van statushouders'. De 'manifestgroep' heeft een bijeenkomst belegd aanstaande woensdag.

Het is de bedoeling dan concreet plannen te maken om er voor te zorgen dat de vluchtelingen met een status, met name zij die eind deze maand verwacht worden, 'zich thuis kunnen voelen in onze stad'. De groep denkt aan de mogelijkheden om hen snel de Nederlandse taal te leren, aan mogelijkheden om kunst en cultuur in te zetten om elkaar te ontmoeten, aan een maatjesproject waarin Schiedammers vluchtelingen 'op sleeptouw' nemen. In voorbereidende werkgroepen is ook al gesproken over het inrichten van de woonplekken van de statushouders, kennismaken met de buurt en het verzorgen van welkomstpakketten.

Ieder die zich in wil zetten in de verwelkoming van de nieuwkomer en het vervolg van hun verblijf in Schiedam is voor de bijeenkomst uitgenodigd. Aanmelden vooraf is gewenst, via het mailadres schiedamverwelkomtvluchtelingen@meredia.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in Het Startblok aan de Burgemeester van Haarenlaan 871 en begint om half acht.

 


Gerelateerd