Schiedam wil samen met buren bedrijven aan zich binden

18-08-2020 Nieuws Redactie

Bloem en Jacobs: samen sterker


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam en Deal Drecht Cities gaan samenwerking in de maritieme acquisitie.
,
Zij willen daarmee bedrijven, investeerders en werkgelegenheid naar de stad halen. Deal-directeur Martin Bloem en manager Projecten Stadsontwikkelingvan de gemeente, Stefanie Jacobs, tekenden daartoe een overeenkomst. Die maakt dat Schiedam mee gaat doen in een acquisitienetwerk met Rotterdam en de Drechtsteden en Gorinchem.

"Het mooie van deze samenwerking is dat we elkaar zo goed aanvullen, hier komt het hele maritieme netwerk bij elkaar", aldus Bloem. "In de Drechtsteden richten wij ons op de sectoren binnenvaart, maritieme maakindustrie, deltatechnologie en smart industry."

Schiedam richt zich binnen de samenwerking met name op de offshoresector. Jacobs: "We realiseren ons terdege dat internationaal in z’n totaliteit naar het cluster gekeken wordt en niet naar een havengebied afzonderlijk. Door deze nauwe samenwerking wordt het vestigingsklimaat van Rotterdam Maritime Capital of Europe versterkt en met deze overeenkomst bekrachtigen we de gezamenlijke ambities en doelstellingen."

Deal Drecht Cities verzorgt de economische acquisitie en de promotie voor de zeven Drechtsteden gemeenten (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht). De internationale promotie en acquisitie wordt verzorgd door Deal en Rotterdam Partners. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met onder andere Havenbedrijf Rotterdam, RPPC, Innovation Quarter en de gemeenten Schiedam en Gorinchem.