Schiedammer aangehouden na ruzie en schieten in Ommoord

16-09-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Een 25-jarige Schiedammer is vannacht aangehouden voor betrokkenheid bij schietincident in Ommoord.

Hij werd samen met een dertigjarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel stilgezet op de Capelseweg in Rotterdam-Oost toen zij in een auto onderweg waren. Dat gebeurde middels de zogenaamd Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten.

De twee waren kort voor de aanhouding volgens de politie betrokken in een schietincident. Een 34-jarige Rotterdammer raakte daarbij gewond.

Dit gebeurde op de parkeerplaats van de Tagoreplaats, een flat in Ommoord. De Schiedammer en Nieuwerkerkse vluchtten volgens de politie van de plaats van het incident richting de A20 in een auto, die goed werd beschreven door maar door getuigen. De getuigen hadden een ruzie gezien op de parkeerplaats. Later werden ook vuurwapens gezien en zelfs schoten gehoord. Twee personen vluchtten in een auto richting de A20. Het slachtoffer bleef gewond achter.

De politie zegt de achtergronden van het schietincident te onderzoeken en is daarom op zoek naar getuigen en 'mensen die meer weten'. Ook camerabeelden die iets duidelijk maken over de gang van zaken zijn welkom. Mensen kunnen zich melden, ook via het Team Criminele Inlichtingen, T: 088 - 661 77 34.Gerelateerd