Schiedammer aangehouden vanwege schietincident in Brabant

17-04-2021 Nieuws Redactie


SON EN BREUGEL - De politie in Brabant heeft een 23-jarige Schiedammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident in Son en Breugel.

Dat vond gisteravond plaats op industrieterrein Ekkersrijt in de gemeente ten noorden van Eindhoven. Vanuit een rijdende auto zou daar op een andere auto zijn geschoten, zo meldden getuigen. Na het incident zijn personen met auto’s vertrokken. Op dat moment was het niet duidelijk of er iemand gewond was geraakt.

Van beide auto’s vond de politie echter geen spoor. Bij de ziekenhuizen werd navraag gedaan naar gewonden, eveneens zonder resultaat. Op basis van camerabeelden werd het kenteken achterhaald van een auto die gekoppeld kon woden aan de Schiedammer. Hij werd gisteravond al aangehouden, in Schiedam.

Vandaag meldde zich een 23-jarige man uit Valkenswaard bij de politie. Hij heeft mogelijk te maken met de schietpartij, aldus de politie. De aanleiding voor het schietincident is nog volstrekt onduidelijk.

De exacte rol en het aandeel van de verdachte Schiedammer is volgens de politie nog onduidelijk. De 23-jarige stadgenoot r zit vast en is vandaag uitgebreid verhoord.

De politie is op zoek naar getuigen en vraag mensen die weer weten of camerabeelden hebben, contact te nemen via T: 0900-8844.Gerelateerd