Schiedammer aangehouden wegens 'vergismoord'

20-11-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Bijna vijf jaar na de vergismoord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs is vanmorgen een 51-jarige Schiedammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord. De aanhouding vond plaats in Schiedam en is het resultaat van onderzoek 'dat nooit heeft stilgelegen', aldus de politie.

Op 1 januari 2014 werd de toen 44-jarige Zweekhorst, vader van twee kinderen, slachtoffer van een persoonsverwisseling. Hij werd op straat doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet. Justitie loofde al snel een beloning uit van vijftienduizend euro voor de gouden tip. De beloning is nog steeds beschikbaar voor wie informatie heeft die de zaak rond kan maken. De politie hoopt nog steeds dat getuigen die meer kunnen vertellen over deze zaak naar voren stappen. Team Criminele Inlichtingen is daarvoor bereikbaar via T: 079 - 345 89 99.

Eerder stelde Dennis van den Berg, verdachte in een drugsonderzoek, dat de kogels voor hem bestemd waren geweest. Hij wees René F. aan als waarschijnlijke opdrachtgever. F. is Schiedammer en is 51 jaar. Hij zou ook de man zijn die douanier Gerrit G. heeft omgekocht. G. werd vorig jaar tot veertien jaar veroordeeld voor het doorlaten van drugs in de Rotterdamse haven en witwassen van crimineel geld.

F. was zelf ook doelwit van een liquidatiepoging, in 2016, en vluchtte aan op naar het buitenland. Hij zal ook al eerder vast vanwege cocaïnesmokkel.


 
 Gerelateerd