Schiedammer krijgt vier jaar voor drugssmokkel

14-03-2019 Nieuws Redactie

 
ROTTERDAM - Een bende drugssmokkelaars is door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot celstraffen tussen de twee tot zes jaar. Onder hen ook een Schiedammer.

De groep wist een partij cocaïne van elfhonderd kilo het land in te smokkelen. Schiedammer Manouel P.K. krijgt voor zijn aandeel vier jaar.

Op 12 januari vorig jaar wordt in Antwerpen een container met bananen uit Colombia gecontroleerd. De douane ontdekt daarin de partij cocaïne, goed voor een straatwaarde van veertig miljoen euro. Om de smokkelaars op te sporen wordt de drugs op tien gram na (belangrijk voor de bewijsvoering) uit de container gehaald, worden camera's en microfoons geïnstalleerd en de container vrij gegeven voor transport. Ze is geadresseerd aan een man uit Barendrecht. 

Een man uit Numansdorp en een man uit Breda komen de container halen. Deze gaat naar een fruitimporteur in Barendrecht; die zit dringend verlegen om de container, omdat de bananen al verkocht zijn. Om gelegenheid te krijgen de drugs eruit te halen wordt het transport 'omgeven door een dikke nevel van zelfgecreëerde misverstanden, vertragingsfactoren en een geënsceneerde noodgedwongen tussenstop', aldus het Openbaar Ministerie. In plaats van naar Barendrecht gaat de container naar Zevenbergen, waar een van de twee mannen een loods heeft gehuurd.

De politiemensen die het transport volgden zien daar Manouel P.K. komen, met een bestelbus. De bewuste container wordt de loods binnen gereden. Tijdens het doorzoeken van de container op de drugs hoort de politie de 35-jarige Schiedammer roepen: "Chips, scheisse! (..) Why is that?" Daarop grijpt de politie in en arresteert de drie mannen. Een vierde wordt kort nadien opgepakt.

De mannen zwijgen tijdens het politieonderzoek of wijzen naar elkaar. Dat weerhoudt de rechtbank er vandaag niet van de man die volgens justitie de leiding had, Marijn K., tot zes jaar te veroordelen, conform de eis. De mannen die in de container klommen, Bülent A. en Manouel P.K., kregen ieder vier jaar. Er was zes geëist. De huurder van de loods in Zevenbergen - Remy K. - kreeg twee jaar opgelegd. Tegen hem was vier jaar geëist.  


 


Gerelateerd