Schiedammer langer vast voor chantage predikant in spe

11-09-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Chantage van een predikant-in-opleiding heeft een 45-jarige Schiedammer volgens justitie ruim 141.000 euro opgeleverd.

Een korte pro-formazitting voor de Dordtse rechtbank leverde hem geen vrijheid op; de rechter oordeelde dat H.R. in hechtenis moet blijven in de Scheveningse Penitentiair Psychiatrisch. Inhoudelijke behandeling van de zaak door de rechtbank zal nog enkele maanden op zich laten wachten.

Volgens het Openbaar Ministerie perste R. de zestigjarige student uit de regio Dordrecht af met naaktfoto’s en chatgesprekken. Die had de predikant in spe R. gestuurd na chatcontact op een datingsite.

De student-predikant zou R. tussen de zomer van 2018 en dit voorjaar in gedeelten het bedrag van ruim 141 duizend euro hebben overgemaakt en ruil voor zijn stilzwijgen. De Schiedammer had gedreigd hun contacten te onthullen aan de vrouw en familie van de predikant en ook via (sociale) media het sekscontact openbaar te maken.

Opmerkelijk was dat de zaak aan het rollen kwam nadat de Schiedammer vorig jaar aangifte deed tegen de predikant vanwege een zedendelict. Daarop besloot de zestigjarige op zijn beurt aangifte te doen van bedreiging.Gerelateerd