Schiedammer maakt het wel heel bont

23-03-2020 Nieuws Redactie

Foto: politie


SCHIEDAM - Een 27-jarige Schiedammer kan zijn buik natmaken als de politie hem vindt. Hij haalde vannacht bij de politie het bloed onder de nagels vandaan.

Rond een uur reed de man in zijn Renault Clio te hard - 'ruim boven de plaatselijke maximumsnelheid van honderd kilometer per uur' - over de A20.

"Na een meting over een afstand van meerdere kilometers, bleek de bestuurder, na de wettelijke correctie, meer dan vijftig kilometer te hard te hebben gereden", aldus de politie. De Schiedammer nam de afslag Schiedam. De politie besloot de man in Schiedam aan de kant te zetten. Er werd een stopteken gegeven. "Omdat de ten naam gestelde van het voertuig verschillende antecedenten op zijn naam had staan, sloten meerdere politiemensen, onder meer van de Zeehavenpolitie - toevallig in de buurt - aan bij de controle.

Van de man uit Schiedam werd direct het rijbewijs ingevorderd. "Wij hebben deze verdachte verhoord en duidelijk gewezen op het feit dat hij niet meer mocht rijden en mocht hij dit wel doen, dat hij een misdrijf pleegt.", vertelt de politie in een bericht op Instagram. "De man zei daarop dat hij zo dom toch zeker niet zou zijn."

"Omdat wij het sterke vermoeden hadden dat de verdachte toch opnieuw zou gaan rijden, hielden wij ons, samen met de andere collega's op in de omgeving. Nog geen vijf minuten later zagen de collega's van de Zeehavenpolitie de grijze Renault Clio opnieuw rijden, met in het kielzog een rode Peugeot. De collega's wilden de Clio opnieuw een stopteken geven, waarop de rode Peugeot ineens veel gas gaf. Zij zagen toen dat de 27-jarige man uit Schiedam een voertuigwissel had gedaan en nu achter het stuur zat van de rode Peugeot. Blijkbaar dacht de man zo aan onze aandacht te ontsnappen."

Hierop werd de rode Peugeot gemaand te stoppen, maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan en reed door. In de achtervolging die daarop ontstond reed de man 'met hoge snelheid' een woonwijk met veel doodlopende straten in. "Blijkbaar werd het de man daar te heet onder de voeten, want hij sprong uit de rijdende auto en vluchtte te voet." De rode Peugeot rolde zonder bestuurder verder door een plantsoen en kwam tegen een flat tot stilstand.

De man werd niet teruggevonden. "Ondanks dat de verdachte te voet wist te vluchten, zullen er tegen hem verschillende bekeuringen worden opgemaakt, waaronder het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en het negeren van het stopteken."


Gerelateerd