Schiedammer na achtervolging vast voor schieten in Capelle

23-01-2021 Nieuws Redactie


CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een Schiedammer is aangehouden vanwege betrokkenheid bij een schietincident in Capelle aan den IJssel.

Die vond gisteravond plaats in een woning aan de Constantijn Huygensstraat in die plaats. De bewoner raakte hierbij lichtgewond. De Schiedammer en een Rotterdammer werden later in De Meern aangehouden. Daarbij werd een vuurwapen gevonden.

De politie verhaalt in een bericht de toedracht van wat is gebeurd. "Rond acht uur stonden twee mannen bij de woning aan de deur. Omdat de bewoner een afspraak had met één van de mannen, die hem verder onbekend zijn, liet hij hen binnen. De afspraak mondde uit in een ruzie waarbij door één van de daders schoten zijn gelost. De 47-jarige bewoner wist de mannen zijn huis uit te werken. Tijdens het hele gebeuren was zijn 33-jarige vriendin ook in het huis."

Ruim een half uur later vond in Utrecht een achtervolging plaats waarbij een vuurwapen uit het raam van een auto zou zijn gegooid. De inzittenden bleek te voldoen aan het signalement van één van de mannen die betrokken waren bij het schieten in Capelle aan den IJssel. Het gaat om een 31-jarige Schiedammer en een 19-jarige Rotterdammer. Beiden zijn aangehouden.

De politie onderzoekt de zaak nader en zegt graag in contact te komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben, die beelden hebben van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashboardcamera. Ook mensen die op andere wijze informatie hebben, wordt gevraagd contact te nemen via T: 0900-8844 of anoniem via T: 0800-7000.Gerelateerd