Schiedammer niet vervolgd om rol bij brand

20-01-2021 Nieuws Redactie


ARNHEM – Een Schiedammer die als chauffeur optrad voor twee verdachten van brandstichting in Renkum, vorig jaar juni, wordt niet langer vervolgd.

Twee jongemannen, uit Rotterdam (21 jaar) en Nieuwerkerk aan de IJssel (19), worden wel voor de rechter gebracht voor de brand. Hen wordt poging tot moord ten laste gelegd. Een bewoner van het pand liep ernstige brandwonden op, diens hond overleed.

De twee wilden geld zien van een van de bewoners van een het pand voor kamerbewoning in Renkum. Ze staken een trap in brand. Na de brandstichting stuurden ze een foto van het brandende pand aan de bewoner, met het dreigement het pand opnieuw in brand te steken.

De bewoner met de hond had niets met de kwestie te maken, maar liep tweedegraads brandwonden op aan armen en rug en moest huidtransplantaties ondergaan. Ook andere bewoners ondervonden psychische schade als gevolg van de brand.

De verdachten hebben inmiddels een verklaring afgelegd bij de politie waarin ze de brandstichting grotendeels bekennen, bleek onlangs bij een voorbereidende zitting bij de Arnhemse rechtbank. Het dispuut zou gaan om een drugsschuld van vijfhonderd euro. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 23 maart.Gerelateerd