Schiedammer opgepakt voor geweld op Vlaardingse stapavond

02-05-2020 Nieuws Redactie

Foto: archief politie


VLAARDINGEN - Twee mannen uit Schiedam en Vlaardingen zijn aangehouden voor openlijk geweld in Vlaardingen.

Wat een leuk avondje stappen had moeten zijn, zo meldt de politie, eindigde voor een 24-jarige jongeman in Vlaardingen op de Intensive Care. In de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart werd hij in elkaar geschopt door een groepje mannen. Hij liep daarbij inwendig letsel en gebroken ribben op. Een 28-jarige man uit Vlaardingen en een 24-jarige Schiedammer werden afgelopen dinsdag in hun woningen aangehouden, zo meldt de politie vandaag.

Het slachtoffer was die bewuste zaterdag met vrienden op stap, toen een van hen in een Vlaardingse uitgaansgelegenheid ruzie kreeg met een groepje mannen. Nadat die ruzie hoog opliep werd het groepje mannen door personeel uit de kroeg gezet. Toen de vriendengroep van het slachtoffer naar een andere gelegenheid wilde, gingen er twee vooruit om te kijken of de ruziezoekers daar niet aanwezig waren. Dat bleek wel het geval. Die gingen de confrontatie gelijk aan, pakten het slachtoffer vast en dwongen hem naar buiten. Hij werd op de grond geduwd en kreeg schoppen en klappen. Al doende dreven de agressievelingen de Vlaardinger bijna het water van de haven in.

De gewonde man wist nog naar zijn ouderlijk huis te fietsen, waar een familielid de ambulance waarschuwde. In het ziekenhuis werd hij direct naar de Intensive Care gebracht met een scheur in zijn milt en nier, en een aantal gebroken ribben. Letsel dat fataal had kunnen zijn als hij in plaats van naar familie naar zijn eigen woning was gegaan. Pas na vijf dagen mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Getuigen waren erg bang voor represailles naar aanleiding van het heftige geweld, maar doordat er duidelijke camerabeelden beschikbaar waren, leidde het onderzoek naar twee verdachten; de Schiedammer en de Vlaardinger. Team Parate Eenheid hield hen dinsdag in de vroege morgen aan in hun woningen. De mannen zijn donderdag voorgeleid door de rechter-commissaris. Die heeft ze geschorst, waardoor beide mannen inmiddels weer vrij zijn. Tegen de beslissing om de hoofdverdachte, de 28-jarige Vlaardinger, te schorsen is het openbaar ministerie in beroep gegaan.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date