Schiedammer opnieuw vast vanwege Coolsingelrellen

14-12-2021 Nieuws Redactie

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - De Schiedammer die eerder werd aangehouden in verband met de rellen op de Coolsingel op 19 november, is opnieuw gearresteerd. Hem worden nieuwe feiten aangerekend.

"Op de enorme hoeveelheid beelden die door het onderzoeksteam worden uitgekeken, kwamen nieuwe strafbare feiten naar voren waardoor hij opnieuw als verdachte wordt aangemerk", zo laat de politie weten. De man wordt onder meer het gooien van een steen naar een ME-bus ten laste gelegd.

Ook andere aanhoudingen werden gisteren en vandaag gedaan. Zoals die van een dertigjarige man uit Rotterdam, die volgens de politie fietsen gooide door de ruiten van een politiebus en tegen autodeuren, de politie uitlokte en een ijzeren paal op de trambaan gooide. Een 21-jarige Rotterdammer werd aangehouden op verdenking van trappen tegen een politievoertuig en het met een paal van een verkeersbord slaan tegen de ruiten van een politiebus en het vernielen van een paal van cameratoezicht, samen met anderen.

Vanavond worden bij Opsporing Verzocht (vanaf half negen) opnieuw beelden van de rellen vertoond. Zes nieuwe foto's en vijf die al eerder werden getoond, aldus de politie. "Nog steeds worden er beelden bekeken op meer verdachten die een strafbaar feit op hun geweten hebben."


Gerelateerd