Schiedammer vrijgesproken van geweldpleging in Amsterdam

02-02-2021 Nieuws Redactie

 
AMSTERDAM – De Schiedammer die werd verdacht van deelname aan de ongeregeldheden op het Amsterdamse Museumplein vorige week zondag, is vrijgesproken van geweldpleging.

Het Openbaar Ministerie had dat ten laste gelegd en een gevangenisstraf tegen de 46-jarige man geëist. Voor hem rest een taakstraf.

Hij stond gisteren samen met vier andere verdachten terecht. Hen werd openlijke geweldpleging tegen politieagenten en het negeren van het noodbevel van de burgemeester aangewreven. Het Parool was aanwezig bij de zitting en deed verslag. De Schiedammer ontkende het gebruik van geweld; hij was gekomen om te demonstreren en werd onverwacht tegen de grond gedrukt door een agent in burger. Hij zou deze man niet hebben geslagen.

De politierechter deelde de inzet van de officier van justitie dat geweld tegen de politie onacceptabel is en dat ook het simpelweg aanwezig zijn op het moment dat er gereld wordt, niet door de beugel kan. Maar hij ging niet mee in de zware straffen die werden geëist. De zwaarste straf tegen een van de vijf was zes weken cel, waarvan drie weken voorwaardelijk, plus een taakstraf van veertig uur en een betaling van 500 euro in een nog op te richten schadefonds.Gerelateerd