Schiedammers in 2015 guller met tijd en geld voor MS Fonds

07-12-2015 Nieuws Redactie

Deze jonge collectanten ging met hun moeder mee op pad. Foto: Nationaal MS Fonds

SCHIEDAM - De collectanten van het Nationaal MS Fonds hebben een bedrag van €1643,- in Schiedam opgehaald. Dat is €900,- meer dan vorig jaar. Volgens Pamela Zaat, landelijke collecte-coördinator, ligt dat aan het aantal collectanten; dat is namelijk ook meer dan verdubbeld.

“Vorig jaar hadden we in Schiedam zeven collectanten en dat waren er dit jaar vijftien”, vertelt Zaat. “Het landelijke gemiddelde dat per collectant wordt opgehaald ligt tussen de zeventig en tachtig euro.” Dat betekent dat de Schiedammers gemiddeld een hogere busopbrengst hebben met ongeveer 110 euro. “De collectanten in Schiedam zijn echte toppers, je moet supergemotiveerd zijn om zo’n bedrag op te halen!”

Collecteren gaat nog altijd het beste in dorpen, omdat men elkaar daar vaker kent en dus ook vaker geneigd is te schenken. Grote steden als Rotterdam, Utrecht en Den Haag doen het weer minder goed. Schiedam komt qua collectanten-aantal nog niet in de buurt van Vlaardingen waar dit jaar 44 collectanten langs de deuren zijn geweest. “Woensdag wordt het geld gestort en dan weten we hoeveel er in Vlaardingen is gecollecteerd”, vertelt Zaat.

Het opgehaalde collectegeld wordt besteed aan onderzoek (voor een beter leven nu en een toekomst zonder MS), begeleiding en voorlichting. De huis-aan-huiscollecte is de belangrijkste inkomstenbron van het Nationaal MS Fonds. Met deze inkomsten financieren het MS Fonds bovengenoemde doelstellingen.

Schiedammers die de collectant gemist hebben, kunnen hun bijdrage alsnog overmaken op giro 5057 te Rotterdam.
Vrijwilligers kunnen zich voor volgend jaar aanmelden door contact op te nemen met het Nationaal MS Fonds, 010-591 98 39 of via www.nationaalmsfonds.nl

---

MS is een ziekte met meer gezichten. Geen twee mensen met MS hebben namelijk dezelfde klachten. De een kan rolstoelafhankelijk zijn, terwijl de ander nog een marathon loopt. Iemand met MS kan last hebben van zijn of haar ogen en blaas, terwijl de ander vermoeidheid en spasmen ervaart. De klachten zijn divers en ook het ziektebeloop is onvoorspelbaar. Meer informatie: www.nationaalmsfonds.nl


Gerelateerd