Schiedammers kopen samen 'n paar honderd zonnepanelen

09-06-2017 Nieuws Kor Kegel

Schiedammers kopen samen 'n paar honderd zonnepanelenSchiedam combineert zonne-energie met windenergie

SCHIEDAM – Dankzij collectieve aankoop hebben 38 huishoudens in Schiedam veel goedkoper zonnepanelen voor bovenop hun huis kunnen bestellen. Het gaat in totaal om 375 panelen, waarmee ze op de wat langere termijn heel veel besparen op hun energiekosten.

CDA-wethouder Patricia van Aaken, die duurzaamheid in haar portefeuille heeft, is blij met het resultaat van de gezamenlijke actie. “Ik feliciteer de kopers én ons allemaal met deze aankoop. Een collectieve aankoop kan mensen soms net dat zetje geven om zonnepanelen aan te schaffen. Dit keer was dat via SamenZonneEnergie. Maar dat kan uiteraard ook via andere initiatieven.”  

De gemeente wil de CO2-uitstoot in 2030 met dertig procent verminderen. Inwoners, bedrijven en de gemeente hebben daarin een belangrijke taak. Ieder paneel erbij is weer een stapje verder richting een duurzaam Schiedam, zegt wethouder Van Aaken.  

’s Zomers winnen de zonnepanelen de meeste energie. “Ze draaien weer op volle toeren”, zegt de gemeente in een persbericht. Er zijn overal in Schiedam al langere tijd initiatieven om tot winning van zonne-energie over te gaan en de recente stap van 38 Schiedammers met 375 panelen is weer een belangrijke vooruitgang. Naast het duurzaam opwekken van energie is het besparen van energie ook een belangrijk doel. Wat de zon geeft, hoef je niet te betalen aan traditionele elektriciteit.

Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date