Schiedamse advocaat geschorst

24-02-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De Schiedamse advocaat Mohamed N. wordt geschorst.

Die maatregel is opgelegd door de Raad van Discipline in Den Haag. De advocaat wordt verdacht van witwassen en belastingfraude. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Om de schorsing was gevraagd door de deken van de orde van Rotterdamse advocaten. In zijn ogen is de maatregel nodig omdat het Openbaar Ministerie (OM) de advocaat strafrechtelijk vervolgt. Justitie verdenkt de advocaat van het ontduiken van omzetbelasting. Daarmee zou hij een bedrag van ruim 1 miljoen euro hebben verdiend.

Mohamed N. hield kantoor in Rotterdam. Volgens de uitspraak van de Raad van Discipline heeft de advocaat aangegeven dat hij ‘vanwege dringende medische redenen’ genoodzaakt was zijn werk neer te leggen. Dat leidde tot een faillissementsverzoek tegen zijn praktijk. Bij de zitting van de raad is door de deken verklaard dat N. zich wil vestigen in een ander arrondissement en personeel zoekt voor zijn nieuwe praktijk. Ondanks dat in voornoemde belastingfraude- en witwaszaak tegen de advocaat nog geen sprake is van een veroordeling, zijn de aantijgingen volgens de raad ernstig genoeg om hem voorlopig te schorsen.


Gerelateerd