Schiedamse agent gaat het land in met Mark Rutte

09-07-2020 Nieuws Redactie

Bron foto: twitter @WT_Berenschot

DEN HAAG/SCHIEDAM - "Leuk om op het dakterras van Algemene Zaken bij te praten met oud-wijkagenten Wilco Berenschot en Joost-Jelmer Kasper. Dit deden we in het kader van hun bijzondere initiatief #AgentBijtHond waarmee zij willen zorgen voor meer contact in de wijken. Dank voor het gesprek!", aldus premier Mark Rutte in een tweet.

Schiedammer Wilco Berenschot (56) (midden op de foto boven) reageert hierop: "Wat super om met de minister-president te praten over veiligheid, ook in het torenkamertje. Hij is de uitdaging aangegaan om samen met ons, collega Joost-Jelmer Kasper (Weert) en ondergetekende, het land in te gaan, vanuit onze rol van korpsambassadeur van gebiedsgebonden politiewerk."

Wilco Berenschot licht de activiteiten desgevraagd aan ons toe: "Tijdens onze “agentbijthond”-tour door Nederland, sparren wij - ambassadeurs gebiedsgebonden politiewerk - met collega’s over het mooie politievak en komen termen als wijk, web, wereld, nabijheid en ondermijning ter sprake. Wat houdt bewoners, ondernemers en externe partners bezig? Geven wij - politie, basisteams, wijkagenten - aandacht aan de juiste zaken? Van buiten naar binnen denken blijft een belangrijk thema. Uit het creatieve brein van collega Joost-Jelmer Kasper en ondergetekende ontstond het idee om Tweede-Kamerleden met de portefeuille veiligheid in het pakket, te interviewen in het hart van de democratie op het Binnenhof."

Berenschot vervolgt: "Sparren over thema’s verbonden aan veiligheid in ons mooie land, de stad, de wijk. Ook de politiek heeft te maken met het thema van buiten naar binnen. Bedien ik mijn achterban? Schenk ik aandacht aan de juiste zaken? Uitdaging: Met de Kamerleden, denkend van buiten naar binnen, het komende jaar ergens een bijeenkomst bijwonen en samen met bewoners, ondernemers, externe partners en uiteraard de wijkagent sparren over het uitgekozen thema. Als kers op de politieke taart zou het een eer zijn om naast de Tweede-Kamerleden, al heel bijzonder, ook een minister te mogen interviewen. Tja, als je dan de minister-president mag bezoeken in het torenkamertje en daar een uur lang van gedachten mag wisselen over veiligheid, dan is dat het ultieme van onze agentbijthond-politiektour." Gerelateerd